Můj účet

Zapomenuté heslo? | Nový účet

Španělsko - letoviska, lokality a destinace

Na této stránce naleznete články a cestopisy k lokalitě „Španělsko“. Informace o lokalitě, rady a tipy na cesty, fotografie a další zajímavosti k lokalitě najdete zde: Španělsko.

Costa Blanca - Bílé pobřeží

Costa Blanca - Bílé pobřeží

Jednou z nejvíce navštěvovaných částí Španělska je oblast Costa Blanca, tedy v překladu Bílé pobřeží. Panuje zde jedinečná středomořská atmosféra, příjemné klima, k vidění jsou nádherné přírodní scenérie a idylku završují skvělé možnosti rekreace. Podél pobřeží dlouhého 218 kilometrů se táhnou nádherné pláže.

celý článek

 

Costa Brava - Divoké pobřeží

Costa Brava - Divoké pobřeží

Costa Brava neboli Divoké pobřeží se táhne v délce cca 220 kilometrů podél severovýchodního pobřeží Španělska, v oblasti Katalánska. Jde o jednu z nejkrásnějších částí španělského pobřeží, kde se nádherné písečné pláže střídají se skalnatými útesy, o které se tříští vlny Středozemního moře. Každoročně sem za sluncem přijíždějí desetitisíce turistů.

celý článek

 

Na pouti do Santiaga

Na pouti do Santiaga

Většina náboženství má svá posvátná místa, některá více, jiná méně. Křesťanství jich má poměrně hodně. Vzhledem k historii a zeměpisnému rozšíření jeho věřících je pochopitelné, že dosti z nich je v Evropě. A mnohá z těch významnějších se přitom nacházejí ve Španělsku.

celý článek

 

Salamanca - památky a bujarý noční život

Salamanca - památky a bujarý noční život

Město, jemuž se často přezdívá „Malý Řím“, je každoročně vyhledávaným cílem mnoha turistů. Přijíždí sem obdivovat historické památky, paláce ze zlatavého pískovce či starobylé přednáškové sály zdejší univerzity.

celý článek

 

San Cristóbal de la Laguna

San Cristóbal de la Laguna

San Cristóbal de la Laguna leží v severní části ostrova Tenerife, který patří k vůbec nejpopulárnějším prázdninovým destinacím Evropanů. Přírodní členitost ostrova poskytuje četné možnosti nejen k mořským radovánkám a odpočinku na zdejších sopečných plážích, ale také k výletům do vnitrozemí a v neposlední řadě i k poznání místních tradic.

celý článek

 

Elche - palmové srdce Evropy

Elche - palmové srdce Evropy

Palmy jsou již téměř neodmyslitelnou součástí bělostných písečných pláží a osamělých ostrovů uprostřed oceánu. Pohled na tyto elegantní obry rostlinné říše vyvolá v nejednom z nás pocit dokonale strávené dovolené. Chceme-li alespoň chvilku spočinout v jejich stínu, nemusíme však jezdit až do vzdálených exotických končin.

celý článek

 

Poblet - místo, které vás donutí se zastavit

Poblet - místo, které vás donutí se zastavit

Do Katalánie míří většina turistů především za písečnými plážemi a letním sluncem. Ti osvícenější neopomenou během svého pobytu navštívit i zajímavá pobřežní města, v čele s Barcelonou. Avšak skutečné poklady se skrývají o něco dále, v katalánském vnitrozemí. Jedním z nich je i cisterciácké opatství Poblet, jež patří k vůbec nejvýznamnějším klášterním komplexům v Evropě.

celý článek

 

Černá Madonna guadalupská

Černá Madonna guadalupská

Španělsko má zajímavou historii, velmi ovlivněnou vlivem islámského světa. Přesto, či právě proto, zde má silné postavení katolická církev. Jedním ze symbolů španělského křesťanství je klášter Santa Maria de Guadalupe, celým názvem Real Monasterio de Nuestra Señora de Guadalupe. Leží v provincii Cáceres v autonomní oblasti Extremadura.

celý článek

 

Prázdniny ve Valencii

Prázdniny ve Valencii

Valencie – město, které české cestovní kanceláře stále ještě zcela nedocenily. Přesto právě ona je tím ideálním místem, kde můžeme skloubit odpočinek u moře, s poznáváním krás historických památek, vzděláním, kulturou a přitom všem se ještě zúčastnit bujarých oslav.

celý článek

 

Autem do Španělska

Autem do Španělska

Španělsko je čtvrtou největší zemí Evropy a zaujímá tři čtvrtiny Pyrenejského poloostrova. Tak veliká země oplývá množstvím nevyčerpatelných přírodních i kulturních zajímavostí. I když je Španělsko od České republiky poměrně dost vzdáleno, rozhodně se vyplatí jej prozkoumat vlastním autem.

celý článek

 

Divokými Pyrenejemi

Divokými Pyrenejemi

Hranice mezi Španělskem a Francií je tvořena nádherným, ale zároveň někdy i nebezpečným masivem Pyrenejí. Najdete tu skalnaté rozeklané vrcholy s jazyky věčného sněhu, zalesněné hřebeny, suťová pole i hluboká údolí, to vše zkrášleno divokými řekami a potoky i průzračnými jezery.

celý článek

 

Mudéjarská architektura v Aragonii

Mudéjarská architektura v Aragonii

Španělská Aragonie sice neleží u moře, přesto má svým návštěvníkům co nabídnout. Oblast, rozprostírající se na úpatí Pyrenejského pohoří, se stala vyhledávanou pro jedinečné stavby, postavené v mudéjarském stylu, který je pro tuto část země tak typický.

celý článek

 
1 2 3 4 5 6
 
 
 

Náš tip

Velký poznávací okruh Srí Lankou

Velký poznávací okruh Srí Lankou s návštěvou největší buddhistické slavnosti Esala Perahera.Velký poznávací okruh Srí Lankou s návštěvou největší buddhistické slavnosti Esala Perahera a dvoudenním pobytem u Indického oceánu. Česká průvodkyně po celou dobu zájezdu a perfektní servis. CK Tilia.

Zájezd do Keni na safari a Diani beach

Zájezd do Keni na safriPoznávací letecký zájezd po největších krásách národních parků Keni - 7 dní na safari doplněné o pobyt na Diani Beach. CK Simon Tourist.

Plavby včetně letenky za akční ceny

CK Tilia - zájezdy do Izraele, Palestiny, JordánskaVypravte se s RIVIERA TOUR na plavbu po Rudém moři, Středozemním moři nebo Karibiku a poznejty jejich největší krásy. Zažijete neopakovatelnou atmosféru dovolené na výletní lodi. Včetně letenky a českého delegáta.

Výběr nejlevnějších zájezdů

Výběr těch nejlevnějších zájezdů pro rok 2024 za mimořádné ceny. To nejlepší z českých a německých CK na jednom místě. 

UBYTOVÁNÍ ZA NEJLEPŠÍ CENY

UbytováníNejširší nabídka ubytování ve všech destinacích světa za bezkonkurenční ceny. Hotely, apartmány, penziony, prázdninové domy, ubytování v soukromí. Jednoduchá rezervace online.

Zájezdy do celého světa

Španělsko nejlevněji

V RUDOLF REISEN nabízíme zájezdy německých CK za nízké ceny a s vyšší kvalitou služeb, než u českých cestovek.

 
 

RSS v. 0.91, RSS v. 2, Atom . Copyright © svetadily.cz | Created by weto.cz webdesign.

Na stránkách Španělsko.Světadíly.cz najdete vše o Španělsku. Vedle článků zde najdete informace o španělských destinacích, městech a památkách, tipy na zajímavé poznávací zájezdy, pobyty u moře, levné letenky a last minute zájezdy.

Další cestovatelské stránky na Světadílech - Egypt | Řecko | Itálie | Kanárské ostrovy | Turecko | Tunisko | Chorvatsko | Rakousko | USA