Můj účet

Zapomenuté heslo? | Nový účet

Španělsko - letoviska, lokality a destinace

Na této stránce naleznete články a cestopisy k lokalitě „Španělsko“. Informace o lokalitě, rady a tipy na cesty, fotografie a další zajímavosti k lokalitě najdete zde: Španělsko.

Las Médulas - španělské Eldorádo

Las Médulas - španělské Eldorádo

Neobvyklá krajina, kde ze země trčí špičaté načervenalé hroty, plná jam, děr, ostrých hran a zubů. To je Las Médulas, ležící na severu Španělska v provincii León, nedaleko od portugalských hranic. Tato krajina však nevznikla nějakým zvláštním přírodním procesem, vytvořili ji lidé. Je to místo, kde se rodilo bohatství, ale které přitom bylo plné utrpení.

celý článek

 

San Millán de la Cogolla - ke kořenům španělštiny

San Millán de la Cogolla - ke kořenům španělštiny

Na severu Španělska leží provincie La Rioja, která je zároveň jedním ze 17 autonomních společenství země. Historicky toto území patří k regionu tzv. Starého Kastilska. Součástí provincie, jejímž hlavním městem je stopadesátitisícové Logroño, je také obec San Millán de la Cogolla, počtem obyvatel nevelká, ale svým významem jedna z nejdůležitějších ve Španělsku.

celý článek

 

Doňana - přírodního a kulturního dědictví UNESCO

Doňana - přírodního a kulturního dědictví UNESCO

Mokřiny na samotném jihu Španělska se každoročně stávají útočištěm statisíců evropských ptáků, kteří směřují přes Gibraltarský průliv až do Afriky. Oblast Doňany byla kdysi lovištěm španělských králů a vévodů ze Sidónie. Centrální pásmo národního parku, který vznikl v roce 1969 se rozkládá na ploše 500 km2.

celý článek

 

Aranjuez - když se snoubí přírodní krása s lidským výtvorem

Aranjuez - když se snoubí přírodní krása s lidským výtvorem

Aranjuez, bývalé letní sídlo španělských králů, patří k nejoblíbenějším jednodenním výletům všech návštěvníků Madridu. Důmyslně přetvořená krajina, v níž jsou v souladu s přírodou zakomponovány výsledky lidské činnosti, je dokladem, že územnímu plánování věnovali velkou pozornost už naši předkové před několika staletími.

celý článek

 

Čtyři dny v Gaudího pohádkové Barceloně

Čtyři dny v Gaudího pohádkové Barceloně

Pro návštěvu "druhé španělské metropole" jsme si vybrali konec října. Risk vyšel, neboť počasí bylo ještě doslova letní a zároveň nikde nebyly davy turistů. Jediné, co jsme už museli oželet, bylo koupání v moři, což nám však nevadilo, neboť jsme do Gaudího města přijeli zejména za architekturou a jen na čtyři dny.

celý článek

 

Trasa pouti do Santiago de Compostela

Trasa pouti do Santiago de Compostela

Na svatojakubskou pouť do Santiaga de Compostela, ležícího v severozápadním cípu Španělska, se každoročně vydává na sto tisíc věřících. Míří k místům, kde před více než dvanácti sty lety objevil biskup Teodomiro náhrobek s ostatky apoštola Jakuba.

celý článek

 

Orlí hnízda v Cuence

Orlí hnízda v Cuence

Cuenca, jedno z nejmalebnějších španělských městeček leží v provincii Castilla-la Mancha, necelých 160 kilometrů od hlavního města. Po dlouhá léta zůstávala v zapomnění a teprve v druhé polovině minulého století byla objevena turisty. Od té doby nechybí v nabídce snad žádné cestovní kanceláře, specializující se na Španělsko.

celý článek

 

Córdoba - na křižovatce kultur

Córdoba - na křižovatce kultur

Slunná Andalusie je krajem, kde se snoubí bohatá historie a kultura se zajímavou přírodou a zejména místem odvěkého střetávání a prolínání kultur. Již v prehistorických dobách tudy zřejmě procházeli předkové člověka z Afriky do Evropy a stejně tak v časech pozdějších Andalusie byla, a prakticky až do současnosti stále je, jakousi syntézou mnoha různých vlivů.

celý článek

 

Cartagena - nové Kartágo

Cartagena - nové Kartágo

Město Cartagena, ležící na pobřeží Středozemního moře v oblasti Murcía, je úzce svázáno se španělským námořnictvem. Původně v těchto místech stávala iberská osada Mastia, avšak v roce 230 př. n.l. se tu vylodili Kartaginci a přejmenovali ji na Qart Hadast, což v punském jazyce znamenalo „nové město“.

celý článek

 

Barcelona - klenot Katalánska

Barcelona - klenot Katalánska

Jaké je nejznámější španělské město? K zodpovězení této otázky by se musel udělat přesný průzkum, ale s velkou pravděpodobností to bude Barcelona. Mnoho lidí si dokonce myslí, že Barcelona je hlavním městem Španělska, ačkoliv tím je Madrid. Barcelona je však hlavním městem Katalánska a po Madridu je i druhým největším městem v zemi.

celý článek

 

Burgos - rodiště legendárního El Cida

Burgos - rodiště legendárního El Cida

Burgos – půvabné kastilské městečko, jehož atmosféra se vám nesmazatelně vryje do paměti. Ačkoliv se v něm nachází mnoho cenných památek, Burgos se nikdy nestal rájem masové turistiky. O to více si můžete vychutnat krásu jeho uliček a náměstíček, zdobených prvky gotické architektury.

celý článek

 

Prehistorická Asturie

Prehistorická Asturie

Zapadlý kout severního Španělska, jehož pobřeží omývají vody Biskajského zálivu, uchovává neuvěřitelné krásy přírody. Z jihu chrání Asturii vysoké pahorky Kantaberského pohoří, díky jehož mohutným masivům odolala provincie v mnoha bojích svým nepřátelům, či svým uchvatitelům přinejmenším ztížila převzetí nadvlády a moci.

celý článek

 
1 2 3 4 5 6
 
 
 

Náš tip

Velký poznávací okruh Srí Lankou

Velký poznávací okruh Srí Lankou s návštěvou největší buddhistické slavnosti Esala Perahera.Velký poznávací okruh Srí Lankou s návštěvou největší buddhistické slavnosti Esala Perahera a dvoudenním pobytem u Indického oceánu. Česká průvodkyně po celou dobu zájezdu a perfektní servis. CK Tilia.

Zájezd do Keni na safari a Diani beach

Zájezd do Keni na safriPoznávací letecký zájezd po největších krásách národních parků Keni - 7 dní na safari doplněné o pobyt na Diani Beach. CK Simon Tourist.

Plavby včetně letenky za akční ceny

CK Tilia - zájezdy do Izraele, Palestiny, JordánskaVypravte se s RIVIERA TOUR na plavbu po Rudém moři, Středozemním moři nebo Karibiku a poznejty jejich největší krásy. Zažijete neopakovatelnou atmosféru dovolené na výletní lodi. Včetně letenky a českého delegáta.

Výběr nejlevnějších zájezdů

Výběr těch nejlevnějších zájezdů pro rok 2024 za mimořádné ceny. To nejlepší z českých a německých CK na jednom místě. 

UBYTOVÁNÍ ZA NEJLEPŠÍ CENY

UbytováníNejširší nabídka ubytování ve všech destinacích světa za bezkonkurenční ceny. Hotely, apartmány, penziony, prázdninové domy, ubytování v soukromí. Jednoduchá rezervace online.

Zájezdy do celého světa

Španělsko nejlevněji

V RUDOLF REISEN nabízíme zájezdy německých CK za nízké ceny a s vyšší kvalitou služeb, než u českých cestovek.

 
 

RSS v. 0.91, RSS v. 2, Atom . Copyright © svetadily.cz | Created by weto.cz webdesign.

Na stránkách Španělsko.Světadíly.cz najdete vše o Španělsku. Vedle článků zde najdete informace o španělských destinacích, městech a památkách, tipy na zajímavé poznávací zájezdy, pobyty u moře, levné letenky a last minute zájezdy.

Další cestovatelské stránky na Světadílech - Egypt | Řecko | Itálie | Kanárské ostrovy | Turecko | Tunisko | Chorvatsko | Rakousko | USA