Můj účet

Zapomenuté heslo? | Nový účet

Tipy na nejkrásnější pláže ve Španělsku

Pokud plánujete letní dovolenou v jižní Evropě, rozhodně by vám při rozhodování neměli uniknout některé španělské destinace a přilehlé ostrovy ve Středozemním moři. Přečtěte si několik tipů na jedinečné pláže a lokality ve Španělsku, které se vymykají stereotypu přelidněných přímořských letovisek.

Jednotlivé pláže a lokality jsme se snažili vybrat tak, aby nabízeli osobitou atmosféru, krásné pláže na slunění a koupání, ale i možnosti dalšího vyžití. Na své si tak přijdou jak zájemci o luxusní dovolenou ve Španělsku, tak nadšenci s omezenějším rozpočtem a touhou probádat krásy Španělska po vlastní ose.

1. Tamariu, Costa Brava

Pokud se vám zamlouvá představa odloučených zátočin a širokých úseků pláží se zlatavým pískem, lemovaných borovicemi a narůžovělými korálovými útesy, bude pro vás tím pravým útočištěm španělské pobřeží Costa Brava, speciálně pak úsek pobřeží mezi městy Palamós (asi hodinu jízdy severně od Barcelony) a Cadaqués (u hranic s Francií), který je dostatečně vzdálen od větších, přelidněných rezortů. Toto místo pak nabízí jedny z nejčistších vod ve Středozemním moři a kouzelné malé zátoky s atmosférou starých rybářských vesniček.

Tamariu

2. Playa del Inglés – Kanárské ostrovy, ostrov Gran Canaria

Playa del Inglés je velkým lákadlem pro vyznavače slunce již od 60. let minulého století, tedy divoké doby hippies. Má k tomu totiž veškeré předpoklady - deset kilometrů nádherné, medově zbarvené pláže se na jejím jižním konci přetváří v moře písečných dun (nazývaných, společně s nedalekým letoviskem, Maspalomas), které jsou oblíbeným místem mnoha nudistů. Duny jsou zároveň zapsány jako chráněné území a jsou stanovištěm některých vzácných rostlinných a živočišných druhů. Ani v letovisku Maspalomas se rozhodně nudit nebudete, protože tu na vás čeká velký akvapark, různé sportovní aktivity včetně potápění, paraglidingu nebo golfu. Trochu jinou atmosféru pak můžete očekávat v jednom z původních hotelů celého resortu, který je umístěn přímo za pláží Playa del Inglés. Ve snaze zachytit ducha hédonistických let šedesátých byl hotel v roce 2012 přetvořen do nové podoby - retro design celého hotelu včetně odpočinkové a lázeňské části zde utváří skutečně výjimečnou atmosféru, kterou jinde nezažijete.

Playa del Inglés

3. Západní Kantábrie

Na plážích západní Kantábrie se bude cítit spíše jako v Austrálii než ve Španělsku – až na to, že toto cca 50km dlouhé pobřeží je lemováno krásnými rybářskými městečky a obklopeno klidnými zelenými kopci, na kterých je roztroušen toulající se dobytek a staletí staré kamenné usedlosti. Většina zdejšího území leží uvnitř chráněného přírodního parku, což platí i pro některé nejvíce nedotčené přilehlé pláže. Co se týče právě pláží samotných, je opravdu těžké vybrat tu „nejlepší“, ale za návštěvu rozhodně stojí pláže mezi městečky Comillas a San Vincente de la Barquera.

Západní Kantábrie

4. Es Pujols, Formentera

Nejlepší pláž v Baleárském souostroví? Nad výběrem by se dalo debatovat celý den, nicméně Formentera, malý ostrov jižně od Ibizy, rozhodně několika uchazeči o tento titul disponuje. Bílý písek a čistá, klidná voda jsou zde standardem a celá Formentera je tak ideálním útočištěm pro rodiny s dětmi. Návštěvníci sem také přijíždějí kvůli potápění, windsurfingu nebo jízdě na kajaku. Dalším plusem je možnost cyklo turistiky a pěší turistiky (velmi oblíbené jsou výlety k mokřadům a pozorování ptáků) – obzvláště na jaře, kdy jsou zde ceny za ubytování více než přijatelné.

Es Pujols, Formentera

5. Asturias

Smaragdově zelené východní pobřeží oblasti Asturie se může pochlubit jedněmi z nejkrásnějších pláží ve Španělsku. Pod vápencovým pohořím Picos de Europa, dostatečně daleko od hlavních turistických tras, tu na vás čekají skalnaté zátoky, malebná plážová městečka či surfařská zákoutí. Vedle plážových aktivit však tento region nabízí i skvělé vyžití „suchozemské“; dokonce se dá říci, že krása Asturias spočívá právě v propojení, nebo spíše možnosti kdykoliv se téměř ihned dostat jak k moři, tak horám – „mar y montaña“, jak říkají zdejší.

Asturias

- PR článek -

Článek byl zobrazen 9 470 krát.

 
 

Náš tip

Velký poznávací okruh Srí Lankou

Velký poznávací okruh Srí Lankou s návštěvou největší buddhistické slavnosti Esala Perahera.Velký poznávací okruh Srí Lankou s návštěvou největší buddhistické slavnosti Esala Perahera a dvoudenním pobytem u Indického oceánu. Česká průvodkyně po celou dobu zájezdu a perfektní servis. CK Tilia.

Zájezd do Keni na safari a Diani beach

Zájezd do Keni na safriPoznávací letecký zájezd po největších krásách národních parků Keni - 7 dní na safari doplněné o pobyt na Diani Beach. CK Simon Tourist.

Plavby včetně letenky za akční ceny

CK Tilia - zájezdy do Izraele, Palestiny, JordánskaVypravte se s RIVIERA TOUR na plavbu po Rudém moři, Středozemním moři nebo Karibiku a poznejty jejich největší krásy. Zažijete neopakovatelnou atmosféru dovolené na výletní lodi. Včetně letenky a českého delegáta.

Výběr nejlevnějších zájezdů

Výběr těch nejlevnějších zájezdů pro rok 2024 za mimořádné ceny. To nejlepší z českých a německých CK na jednom místě. 

UBYTOVÁNÍ ZA NEJLEPŠÍ CENY

UbytováníNejširší nabídka ubytování ve všech destinacích světa za bezkonkurenční ceny. Hotely, apartmány, penziony, prázdninové domy, ubytování v soukromí. Jednoduchá rezervace online.

Zájezdy do celého světa

Španělsko nejlevněji

V RUDOLF REISEN nabízíme zájezdy německých CK za nízké ceny a s vyšší kvalitou služeb, než u českých cestovek.

 
 

RSS v. 0.91, RSS v. 2, Atom . Copyright © svetadily.cz | Created by weto.cz webdesign.

Na stránkách Španělsko.Světadíly.cz najdete vše o Španělsku. Vedle článků zde najdete informace o španělských destinacích, městech a památkách, tipy na zajímavé poznávací zájezdy, pobyty u moře, levné letenky a last minute zájezdy.

Další cestovatelské stránky na Světadílech - Egypt | Řecko | Itálie | Kanárské ostrovy | Turecko | Tunisko | Chorvatsko | Rakousko | USA