Můj účet

Zapomenuté heslo? | Nový účet

Španělská Andalusie pro seniory a výhody dotovaných zájezdů 55+

Začátkem března jsme v rámci akce 55+, která je určena pro seniory nad 55 let, navštívili jednu evropskou destinaci, kterou zrovna tak jako zájezdy na Madeiru, Kypr, Turecko a Mallorcu pro tuto generaci spolufinancuje Evropská Unie. Jedná se o španělskou Andalusii. Podmínkou účasti na zájezdu je stáří alespoň jedné osoby 55 let a poté můžete absolvovat od října do začátku května (tedy mimo sezónu) týdenní letecký zájezd do uvedených míst.

Ubytování je zajištěno v luxusních hotelech na pláži Costa del Sol (Zlatého pobřeží) přímo u moře, bude se o vás starat kvalifikovaný průvodce, v ceně máte polopenzi nebo plnou penzi včetně jednoho až dvou výletů zdarma. Cena je neuvěřitelná - od 6 000 do 14 000 korun na osobu dle termínu.

Španělská Andalusie

Španělská Andalusie

Jako majitel CK Osvěta vás chci tentokrát pozvat do slunné Andalusie na jihu Španělska a podělit se s vámi o zážitky a dojmy z cesty. Let z Prahy do Malagy trval přibližně 3 hodiny. Příjemně nás překvapila zeleň, kvetoucí pomeranče, palmy a hlavně teplé slunečné počasí kolem 20°C. Hned první den jsme navštívili město Malagu, rodiště známého malíře Pabla Picassa. V Malaze jsme si prošli přístav a centrum města, ale hlavně jsme navštívili katedrálu, které místní říkají „jednoruká“ neboť má dokončenu pouze levou věž. Vnitřní prostory jsou ohromující nejen svou výzdobou ale i velikostí. Večer jsme zakončili program bohatou a velmi chutnou večeří. V hotelové restauraci se podávala španělská kuchyně formou bufetu.

Španělská Andalusie

Druhý den ráno jsme vyrazili do jednoho z nejslavnějších měst, bývalého islámského centra Cordoby, místo známé býčími zápasy. Po mohutném kamenném mostě s římskou strážní věží, vedoucím přes řeku Guadalquivir, jsme se dostali do uliček bývalého židovského centra se spoustou obchodů se suvenýry. Neopomněli jsme také návštěvu Tramimeskyta, což je místní mešita, kterou projde ročně tisíce turistů z celého světa. Jde o velmi rozlehlý chrám z 8. století skrývající doslova muzeum architektury. Procházeli jsme mezi 850 sloupy a poznávali dávnou minulost a umění dřívějších stavitelů. Cesty za památkami po Andalusii jsou pohodlné, protože rovněž díky EU zde byly nedávno vybudované nové silnice a propojky mezi městy a hlavně podél celého pobřeží vede dálnice. Při cestě autobusem jsme obdivovali miliony olivových stromů a hájů vzorně uspořádaných na nekonečných svazích žlutě zbarvených hor zde přezdívaných „Sahara“.

Španělská Andalusie
Cordoba

Další překrásná místa, která vám chci doporučit při návštěvě Andalusie jsou např. historické a starobylé město Granada, které leží pod vrcholky hor Sierry Nevady, kde se i za vysokých letních teplot ve výšce 3500 m n.m. lyžuje. S Granadou je úzce spojena Alhambra, městečko na kopci s arabskými paláci, labyrintem chodeb, sálů, krásných zahrad, jezírek a fontán.

Španělská Andalusie

To nejhlavnější a nejkrásnější na Andalusii je ale bezesporu hlavní město této provincie Sevilla. Mezi klenoty města, které stojí za návštěvu, bych zařadil starou pevnost Alkázar, kde jsou k vidění stavební slohy od 10. až do 18. století, překrásné parky a staré paláce. Tím největším klenotem Sevilly je mohutná katedrála Panny Marie, třetí největší katedrála na světě. Mimo největších varhan je zde mohutný pozlacený oltář s výjevy ze života Panny Marie a Ježíše Krista, rovněž největší na světě - něco neuvěřitelného. V levé části chrámové lodi vás zaujme rakev s pozůstatky známého mořeplavce Kryštofa Kolumba, kterou nesou 4 králové místní provincie.

Španělská Andalusie
Sevilla - katedrála Panny Marie

Španělská Andalusie
Sevilla

Velkým lákadlem pro turisty na Costa del Sol je nedaleký Gibraltar. Z Malagy je to po pobřeží necelá hodina jízdy po rychlostní silnici. Pod známou Tárikovou skálou se nachází výběžek pevniny zasahující do moře, kde se odbývaly boje mezi Angličany a ostatním světem. Davy turistů projdou vstupní kontrolou, přesednou na taxíky a vydají se po úzkých cestičkách na vrchol skály. Cestou se zastaví na několika vyhlídkách, např. u 100 tunového děla, pokochají se pohledy na otevřené moře, spodní město nebo 20 km vzdálené africké území Maroka. V útrobách hory se prochází překrásnou jeskyní, kde je mezi krápníky umístěn koncertní sál. I zde na Gibraltaru na malém letišti přistávají letadla z celé Evropy. Největší pozornost turistů poutají všudypřítomné opice makaka bezocasého, kterých potkáte cestou na skálu asi 200, od malých až po velké. Jsou drzé, stále loudí mezi turisty jídlo a pletou se mezi taxíky stoupajícími nahoru na skálu.

Španělská Andalusie

Jak vidíte poznat Andalusii je atraktivní hned z několika důvodů. Na své si přijdou milovníci historie, ale stejně tak často se jezdí na jih Španělska za zábavou, odpočinkem a koupáním v Alboránském moři nebo Atlantickém oceánu. Širokou nabídku nejen zájezdů do Španělska pro seniory 55+ najdete na internetových stránkách www.i-dovolena.cz.

Aktuální nabídka zájezdů do Andalusie

Autor: Josef Sklenář - majitel CK Osvěta Hořovice

- PR článek -

Článek byl zobrazen 5 488 krát.

 
 

Náš tip

Velký poznávací okruh Srí Lankou

Velký poznávací okruh Srí Lankou s návštěvou největší buddhistické slavnosti Esala Perahera.Velký poznávací okruh Srí Lankou s návštěvou největší buddhistické slavnosti Esala Perahera a dvoudenním pobytem u Indického oceánu. Česká průvodkyně po celou dobu zájezdu a perfektní servis. CK Tilia.

Zájezd do Keni na safari a Diani beach

Zájezd do Keni na safriPoznávací letecký zájezd po největších krásách národních parků Keni - 7 dní na safari doplněné o pobyt na Diani Beach. CK Simon Tourist.

Plavby včetně letenky za akční ceny

CK Tilia - zájezdy do Izraele, Palestiny, JordánskaVypravte se s RIVIERA TOUR na plavbu po Rudém moři, Středozemním moři nebo Karibiku a poznejty jejich největší krásy. Zažijete neopakovatelnou atmosféru dovolené na výletní lodi. Včetně letenky a českého delegáta.

Výběr nejlevnějších zájezdů

Výběr těch nejlevnějších zájezdů pro rok 2024 za mimořádné ceny. To nejlepší z českých a německých CK na jednom místě. 

UBYTOVÁNÍ ZA NEJLEPŠÍ CENY

UbytováníNejširší nabídka ubytování ve všech destinacích světa za bezkonkurenční ceny. Hotely, apartmány, penziony, prázdninové domy, ubytování v soukromí. Jednoduchá rezervace online.

Zájezdy do celého světa

Španělsko nejlevněji

V RUDOLF REISEN nabízíme zájezdy německých CK za nízké ceny a s vyšší kvalitou služeb, než u českých cestovek.

 
 

RSS v. 0.91, RSS v. 2, Atom . Copyright © svetadily.cz | Created by weto.cz webdesign.

Na stránkách Španělsko.Světadíly.cz najdete vše o Španělsku. Vedle článků zde najdete informace o španělských destinacích, městech a památkách, tipy na zajímavé poznávací zájezdy, pobyty u moře, levné letenky a last minute zájezdy.

Další cestovatelské stránky na Světadílech - Egypt | Řecko | Itálie | Kanárské ostrovy | Turecko | Tunisko | Chorvatsko | Rakousko | USA