Můj účet

Zapomenuté heslo? | Nový účet

Golf na Kanárských ostrovech - La Gomera

La Gomera je nejen nejmenším, ale také nejzelenějším ostrovem Kanárského souostroví. Rozkládá se na území cca 400 kilometrů čtverečních a je přitažlivý především svou jedinečnou přírodou a rozmanitou krajinou. O La Gomeře se říká, že je kouzelným ostrovem, který se vryje do paměti každému, kdo jej navštíví.

Na La Gomeru ležící v Atlantiku nemíří takové množství turistů jako na ostatní ostrovy, proto si na ní můžete vychutnávat klid a pohodu. Možná právě proto zde byla v takové míře zachována unikátní příroda, díky které byla třetina ostrova zapsána dokonce na Seznam světového dědictví UNESCO. Na návštěvníky působí ostrov velmi romanticky a tajemně, při první návštěvě je nemožné odhalit všechna jeho tajemství.

Stejně jako okolní ostrovy, vznikla i La Gomera sopečnou činností před mnoha miliony let. Území je tvořeno jediným horským masívem Alto de Garajonay, s nejvyšším vrcholem Garajonay dosahujícím nadmořské výšky 1484 metrů. Právě národní park Parque Nacional de Garajonay rozprostírající se v okruhu 4 kilometrů od vrcholu je od roku 1986 pod ochranou organizace UNESCO.

Ostrov je bohatý na vegetaci, naleznete na něm historicky i biologicky ceněné mlžné pralesy, keře, květiny a nespočet palem. Roste jich zde asi 100 tisíc a ostrov kvůli nim bývá někdy nazýván ostrovem palem. Většina z nich jsou palmy kanárské, z nichž se vyrábí místní specialita, kterou je palmový med. Nízko se držící mračna poskytují dostatek vláhy, kterou potřebuje na 500 druhů zdejších rostlin.

Jak národní park, tak i další místa ostrova protíná hustá síť stezek různých délek a náročností. Na své si zde přijdou jak milovníci pěší turistiky, tak i cyklisté. Cestování po La Gomeře je nezapomenutelným zážitkem. Ostrovu však poslední dobou propadli také golfisté, kteří si sem přijíždějí zahrát na místní osmnáctijamkové hřiště. Hra na něm je nezapomenutelným zážitkem, jako jedno z mála hřišť na světě má u každé jamky nádherný výhled na moře. V současné době si můžete na stránkách HolidayGolf.cz vybrat golfový zájezd na La Gomeru.

Na La Goměře se nachází golfový areál Tecina Golf, který byl otevřen v roce 2003. Hřiště s krásnými panoramatickými výhledy je situováno nad pláží Playa Santiago a postupně se svažuje až k oceánu. Jelikož má toto 18 jamkové hřiště s parem 71 převýšení 175 metrů, je poměrně náročné na fyzickou kondici. Tecina Golf je dílem známého skotského golfového architekta Donalda Steela a je vhodné pro začínající i profesionální hráče. Počítalo se s tím, že na něm budou hrávat především rekreační golfisté, proto bylo vybudováno v dostatečné šířce. Abyste však dostali míček na green, musíte prokázat značnou míru přesnosti, ať už jste jakkoliv zdatný hráč. Celková délka hřiště je 6205 metrů.

NÁŠ TIP: Evidujte své golfové výsledky a statistiky a vyhodnoťte si, kde máte ve své hře rezervy.  

- jap -
Foto: TecinaGolf.com

Golf na Kanárských ostrovech - Gran Canaria

Článek byl zobrazen 10 093 krát.

 
 

Náš tip

Velký poznávací okruh Srí Lankou

Velký poznávací okruh Srí Lankou s návštěvou největší buddhistické slavnosti Esala Perahera.Velký poznávací okruh Srí Lankou s návštěvou největší buddhistické slavnosti Esala Perahera a dvoudenním pobytem u Indického oceánu. Česká průvodkyně po celou dobu zájezdu a perfektní servis. CK Tilia.

Zájezd do Keni na safari a Diani beach

Zájezd do Keni na safriPoznávací letecký zájezd po největších krásách národních parků Keni - 7 dní na safari doplněné o pobyt na Diani Beach. CK Simon Tourist.

Plavby včetně letenky za akční ceny

CK Tilia - zájezdy do Izraele, Palestiny, JordánskaVypravte se s RIVIERA TOUR na plavbu po Rudém moři, Středozemním moři nebo Karibiku a poznejty jejich největší krásy. Zažijete neopakovatelnou atmosféru dovolené na výletní lodi. Včetně letenky a českého delegáta.

Výběr nejlevnějších zájezdů

Výběr těch nejlevnějších zájezdů pro rok 2024 za mimořádné ceny. To nejlepší z českých a německých CK na jednom místě. 

UBYTOVÁNÍ ZA NEJLEPŠÍ CENY

UbytováníNejširší nabídka ubytování ve všech destinacích světa za bezkonkurenční ceny. Hotely, apartmány, penziony, prázdninové domy, ubytování v soukromí. Jednoduchá rezervace online.

Zájezdy do celého světa

Španělsko nejlevněji

V RUDOLF REISEN nabízíme zájezdy německých CK za nízké ceny a s vyšší kvalitou služeb, než u českých cestovek.

 
 

RSS v. 0.91, RSS v. 2, Atom . Copyright © svetadily.cz | Created by weto.cz webdesign.

Na stránkách Španělsko.Světadíly.cz najdete vše o Španělsku. Vedle článků zde najdete informace o španělských destinacích, městech a památkách, tipy na zajímavé poznávací zájezdy, pobyty u moře, levné letenky a last minute zájezdy.

Další cestovatelské stránky na Světadílech - Egypt | Řecko | Itálie | Kanárské ostrovy | Turecko | Tunisko | Chorvatsko | Rakousko | USA