Můj účet

Zapomenuté heslo? | Nový účet

Valencie na druhou

SOUTĚŽNÍ ČLÁNEK - V minulém roce jsem se i já zařadila do dlouhého zástupu nadšenců, kteří objevili fotografickou aplikaci Instagram. Jeden z filtrů, kterými je možné snímky upravit, nese název Valencia. A tak jsem během návštěvy tohoto španělského města v dubnu loňského roku fotila jejich magická zákoutí právě jen s tímto filtrem, téměř bez následných úprav.

Valencie, Španělsko
Valencie, Španělsko
Úmyslně jsem nefotografovala hlavní památky, ale spíše nálady, dvorky a detaily. A troufám si říci, že obrázky, které vám ve svém diptychovém seriálu předkládám, trefně podtrhují náladu a atmosféru valencijských uliček. Ačkoliv bohužel i toto město už pár měsíců stojí stejně jako zbytek Španělska na pokraji krachu, svého ducha rozhodně neztrácí.

Valencie, ŠpanělskoValencie, Španělsko

Velkým zážitkem je návštěva tržnice Mercado Central s pulty plnými čertsvé zeleniny a ovoce, mořských plodů, ryb, sýrů a sušené šunky. 

Valencie, Španělsko
Valencie, Španělsko
Gurmáni si přijdou na své i v místních restauracích a tapas barech. Valencie je kolébkou paelly - pokrmu z rýže s mořskými plody, masem nebo zeleninou. Ochutnat tohle "španělské rizoto" podávané ve speciální pánvi s uchy je zkrátka nutnost. Jako sladkou tečku doporučuji smažené tyčinky churros, které chutnají jako naše české koblihy a máčejí se v horké čokoládě.


Valencie, Španělsko
Na vytrávení je ideální vystoupat schodiště zvonice Miguelete a projít si další pamětihodnosti města. Třeba pozdně gotickou burzu hedvábí La Lonja z 15. století. Do vstupní síně se spirálovými sloupy se dá nahlédnout zdarma. Najdete ji přímo naproti už zmíněné secesní tržnici.

Valencie, Španělsko
Valencie, Španělsko
Pokud vás neoslovují klasické památky a historické budovy, je možné jen tak bloumat uličkami plnými graffiti, zajímavých vjezdů, průchodů, dveří a vrat.

Valencie, Španělsko
Valencie, Španělsko
Valencie, Španělsko

Anebo si zajít na zmrzlinu či na nákupy módních svršků. Butiky plné zajímavého barevného oblečení a krámky s obuví jsou tady na každém rohu.

Valencie, Španělsko

S nohami unavenýma zkoušením bot a pochůzkami je pak ideální odpočívat na zahrádce se sangrií v ruce… Na zdraví!

Valencie na druhou

Autor: Eva Vychodilová

- SOUTĚŽNÍ ČLÁNEK -

Partneři soutěže

CK TILIA
Specialista na poznávací zájezdy do Izraele a Jordánska a na léčebné a relaxační pobyty u Mrtvého a Rudého moře. Okruhy po nejzajímavějších místech biblické země, po stopách legend, zázraků, záhad a tajemna. Zajištění letenek, transferů a ubytování v Izraeli. Dále taky poznávací okruhy na Srí Lance a v Maroku. CK Tilia nabízí i pronájem obytných motorových lodí na více než dvaceti základnách v západní a jižní Evropě. Plavby po kanálech a řekách ve Francii a Itálii. Loď si řídíte sami. 

CK Osvěta
Originální lázeňské pobyty na ostrově Ischia - každý týden spojte koupání v moři a v termálních bazénech, možnost výletů (Vesuv, Pompeje, Capri...). Dále pobyty na ostrovech Procida, Sicílie a Lipari. Poznávací zájezdy po celé Evropě, lázeňské a wellness pobyty, eurovíkendy, exotika. 

Switzerland Tourism
Národní turistická centrála, která celosvětově propaguje Švýcarsko. Jsme k dispozici organizátorům cest do této země, poskytujeme informace médiím. Odpověď na většinu dotazů najdete na www.MojeSvycarsko.com, kde si můžete naplánovat dovolenou, cyklovýlet nebo horskou túru podle vašeho přání.

Sport-live.cz
Online prodej sportovních potřeb za atraktivní ceny. Specialista na koloběžky pro děti i dospělé. Půjčovna a servis koloběžek. Nadstandartní služby s dlouholetou tradicí.

China Tours
Také zvažujete poznávací zájezd do Asie? Jak ale zvolit ten správný? Rada zní: vybírejte nejen podle ceny, ale i podle programu, kvality průvodců a pověsti cestovní kanceláře. Například oceňovaná CK China Tours klade důraz právě na špičkové průvodce, malé skupinky a kvalitní služby. 

CK Fede
Specialista na Itálii - letecky Ischia, Sicílie, Chorvatsko - letecky Lopud, Maltu, Portugalsko - letecky Madeira. Široká nabídka ubytování v apartmánech, penzionech, hotelech 2*, 3* a 4* s bazénem a wellness. Cyklistické zájezdy po Evropě, letní pobyty na horách, lyžování v Dolomitech.

Restaurace a penzion Angusfarm
Unikátní restaurace u Plzně (cca 40 km), kde se klade velký důraz na původ surovin - využití lokálních a farmářských produktů, zejména nabídka steaků a hovězích specialit plemene Angus z rodinné farmy. Můžete zde navštívit farmu, uspořádat školení a ubytovat se v klidném venkovském prostředí.

Novasol
Zprostředkováváme ubytování v soukromí v 26 zemích Evropy. Objednejte si jeden z našich rekreačních objektů a pronajměte si rybářské chaty, horské chalupy, apartmány a vily s bazény v Chorvatsku, Norsku, Itálii, Francii, Maďarsku, Česku a dalších destinacích.

CK Máj
Dovolená v mnoha zemích nejen Evropy. Kromě pobytových zájezdů, včetně speciální nabídky do krásného letoviska Sivota (západní pobřeží Řecka), také lázeňské pobyty, jednodenní i vícedenní poznávací zájezdy, lyžařské a letecké zájezdy, zájezdy na přání, autobusová doprava pro skupiny...

CK SBV Trading  Dlouhodobě organizujeme pronájem apartmánů a pobytové zájezdy u Jadranu: Chorvatsko - ostrov Pag a Igrane na Makarské riviéře, severní Itálie - letovisko Caorle. Nabízíme i pobyty v horách - Lago di Garda v Itálii a Kaprun v Rakousku.

Článek byl zobrazen 6 352 krát.

 
 

Náš tip

Velký poznávací okruh Srí Lankou

Velký poznávací okruh Srí Lankou s návštěvou největší buddhistické slavnosti Esala Perahera.Velký poznávací okruh Srí Lankou s návštěvou největší buddhistické slavnosti Esala Perahera a dvoudenním pobytem u Indického oceánu. Česká průvodkyně po celou dobu zájezdu a perfektní servis. CK Tilia.

Zájezd do Keni na safari a Diani beach

Zájezd do Keni na safriPoznávací letecký zájezd po největších krásách národních parků Keni - 7 dní na safari doplněné o pobyt na Diani Beach. CK Simon Tourist.

Plavby včetně letenky za akční ceny

CK Tilia - zájezdy do Izraele, Palestiny, JordánskaVypravte se s RIVIERA TOUR na plavbu po Rudém moři, Středozemním moři nebo Karibiku a poznejty jejich největší krásy. Zažijete neopakovatelnou atmosféru dovolené na výletní lodi. Včetně letenky a českého delegáta.

Výběr nejlevnějších zájezdů

Výběr těch nejlevnějších zájezdů pro rok 2024 za mimořádné ceny. To nejlepší z českých a německých CK na jednom místě. 

UBYTOVÁNÍ ZA NEJLEPŠÍ CENY

UbytováníNejširší nabídka ubytování ve všech destinacích světa za bezkonkurenční ceny. Hotely, apartmány, penziony, prázdninové domy, ubytování v soukromí. Jednoduchá rezervace online.

Zájezdy do celého světa

Španělsko nejlevněji

V RUDOLF REISEN nabízíme zájezdy německých CK za nízké ceny a s vyšší kvalitou služeb, než u českých cestovek.

 
 

RSS v. 0.91, RSS v. 2, Atom . Copyright © svetadily.cz | Created by weto.cz webdesign.

Na stránkách Španělsko.Světadíly.cz najdete vše o Španělsku. Vedle článků zde najdete informace o španělských destinacích, městech a památkách, tipy na zajímavé poznávací zájezdy, pobyty u moře, levné letenky a last minute zájezdy.

Další cestovatelské stránky na Světadílech - Egypt | Řecko | Itálie | Kanárské ostrovy | Turecko | Tunisko | Chorvatsko | Rakousko | USA