Můj účet

Zapomenuté heslo? | Nový účet

Prozkoumejte Mallorcu – od bílých pláží až po špičky hor

Největší španělský ostrov láká každoročně turisty na příjemné středomořské klima, bílé pláže, křišťálově čisté moře a členitou krajinu plnou piniových hájů, mandloní, pomerančovníků a citronovníků.

Mallorca, to však není jen slunce, moře a plážové radovánky. Je to také ostrov s bohatou historií a dochovanými tradicemi. Na své si zde přijdou milovníci architektury, muzeí a galerií i prehistorických památek. Místní obyvatelé jsou temperamentní, milí a pohostinní. Čas tady plyne svým vlastním tempem a krajina si stále zachovává svůj původní romantický ráz.

Mallorca

Města, která byste neměli minout

Při návštěvě Mallorcy nevynechejte hlavní město Palma – živé historické sídlo s působivou gotickou katedrálou La Seu, gotickým hradem, jenž až do 20. stol. sloužil jako vězení, či arabskými lázněmi z 10. století. Krásných vesniček a měst je však na Mallorce celá řada. K nejhezčím patří bezesporu Valldemossa s úzkými kamennými uličkami, malebnými průčelími domů pokrytými kvetoucími květinami a bývalým kartuziánským klášterem La Cartuja. Kouzelná vesnička Deia se strmými uličkami a starými kamennými domky je obklopena horskými úbočími, Andratx je plný starých kostelů, za vidění stojí také starobylé sídlo La Granja. Historickým vláčkem je možno dopravit se do Solleru, půvabného tržního městečka s řadou kamenných vil a domů, lodí je možno přeplout z jihozápadního pobřeží ostrova na neobydlený ostrůvek Sa Dragonera, který byl vyhlášen přírodní rezervací.

Mallorca

Tam, kde se historie snoubí s působivými přírodními sceneriemi

Mezi nejpříjemnější letoviska jihozápadního pobřeží patří Paguera. Tři zátoky s jemným světlým pískem lemované piniovými lesy a skalnatými útesy zde vytvářejí působivé přírodní scenérie. Okolí přímo láká k procházkám, jízdě na kole či na koni. Na severu ostrova se nachází klášter Lluc, známé poutní místo s nejuctívanější ikonou baleárských ostrovů – La Moreneta. Nejhezčí a nejkrkolomnější horská silnice vede do městečka Sa Calobra, letoviska silně poznamenaného turismem, které je však výchozím bodem k nádhernému kaňonu v ústí řeky Torrent de Pareis. Z letoviska se k ústí kaňonu dostanete podél pobřeží po cestě vyhloubené ve skále. Kolem vás se na všech stranách tyčí strmé útesy a pod nohama se do moře vlévají dva horské potoky, které se s deštěm mění na dravou řeku.

I milovníci hor si přijdou na své

Náročné horské túry nabízí severní část ostrova díky jedné z nejkrásnějších středomořských horských scenérií – pohoří Sierra de Tramuntata, jehož vysoké štíty (přes 1 400 m n. m.) se prudce svažují do moře. Přes přístav Puerto de Pollensa se dostáváme až k nejsevernějšímu výběžku pohoří Sierra de Tramontana, mysu Formentor. Na poloostrov s mohutnými skalnatými útesy, kde si tyrkysová voda pohrává se sněhobílým pískem, láká turisty fotogenický maják. Historický střed sousedního městečka Alcúdia připomíná barcelonskou gotickou čtvrť. Nesmíme zapomenout ani na jeskyně, jimiž je ostrov doslova protkán. Nejkrásnější z nich je Coves del Drac (Dračí jeskyně) s bohatou krápníkovou výzdobou a velkým podzemním jezerem.

Mallorca

Ještě váháte? V cestovní kanceláři Brenna vám rádi poradíme a zodpovíme vaše otázky.

- PR článek -

Článek byl zobrazen 6 400 krát.

 
 

Náš tip

Velký poznávací okruh Srí Lankou

Velký poznávací okruh Srí Lankou s návštěvou největší buddhistické slavnosti Esala Perahera.Velký poznávací okruh Srí Lankou s návštěvou největší buddhistické slavnosti Esala Perahera a dvoudenním pobytem u Indického oceánu. Česká průvodkyně po celou dobu zájezdu a perfektní servis. CK Tilia.

Zájezd do Keni na safari a Diani beach

Zájezd do Keni na safriPoznávací letecký zájezd po největších krásách národních parků Keni - 7 dní na safari doplněné o pobyt na Diani Beach. CK Simon Tourist.

Plavby včetně letenky za akční ceny

CK Tilia - zájezdy do Izraele, Palestiny, JordánskaVypravte se s RIVIERA TOUR na plavbu po Rudém moři, Středozemním moři nebo Karibiku a poznejty jejich největší krásy. Zažijete neopakovatelnou atmosféru dovolené na výletní lodi. Včetně letenky a českého delegáta.

Výběr nejlevnějších zájezdů

Výběr těch nejlevnějších zájezdů pro rok 2024 za mimořádné ceny. To nejlepší z českých a německých CK na jednom místě. 

UBYTOVÁNÍ ZA NEJLEPŠÍ CENY

UbytováníNejširší nabídka ubytování ve všech destinacích světa za bezkonkurenční ceny. Hotely, apartmány, penziony, prázdninové domy, ubytování v soukromí. Jednoduchá rezervace online.

Zájezdy do celého světa

Španělsko nejlevněji

V RUDOLF REISEN nabízíme zájezdy německých CK za nízké ceny a s vyšší kvalitou služeb, než u českých cestovek.

 
 

RSS v. 0.91, RSS v. 2, Atom . Copyright © svetadily.cz | Created by weto.cz webdesign.

Na stránkách Španělsko.Světadíly.cz najdete vše o Španělsku. Vedle článků zde najdete informace o španělských destinacích, městech a památkách, tipy na zajímavé poznávací zájezdy, pobyty u moře, levné letenky a last minute zájezdy.

Další cestovatelské stránky na Světadílech - Egypt | Řecko | Itálie | Kanárské ostrovy | Turecko | Tunisko | Chorvatsko | Rakousko | USA