Můj účet

Zapomenuté heslo? | Nový účet

Letoun A380 společnosti Emirates poprvé přistál v Barceloně

Emirates, jedna z nejrychleji rostoucích leteckých společností, v neděli přistála na mezinárodním letišti El Prat v Barceloně s letounem Airbus A380. Jednalo se o první let do Španělska obsluhovaný A380. Tento letoun bude na linku nasazen také 1. března 2013.

Speciální let A380 pilotoval kapitán Abbas Shaban, vedoucí flotily A380 společnosti Emirates a španělský první důstojník Juan Muelledes. V Barceloně na letišti El Prat přistál v neděli ráno. Letoun s kapacitou 517 pasažérů přivítalo několik osobností včetně Sonii Corrochanová, ředitelky barcelonského letiště El Prat, a Richarda Fonta, prezidenta výboru pro letecké linky. 

Na palubě letu z Dubaje byl přítomen Richard Jewsbury, senior viceprezident pro oblast Evropy a Ruska. 

Letadlo A380 v Barceloně
Foto: Letoun A380 společnosti Emirates přistál v Barceloně na letišti El Prat. Společnost se stala první aerolinkou, která plánovaně přistála s Airbusem A380 ve Španělsku.

„Na základě vysoké poptávky po letech společnosti bude letoun A380 nasazen na linku celkem dvakrát. Provoz letounu A380 je základem naší strategie a přílet tohoto oblíbeného letounu do Španělska představuje významný milník pro naši linku do Barcelony, která byla spuštěna teprve před 7 měsíci,“ řekl Richard Jewsbury, senior viceprezident pro obchodní operace v Evropě a Rusku. 

„Od zahájení provozu linky do Španělska v roce 2010 má Emirates v zemi silnou pozici a naším cílem je dále podporovat náš růst na tomto trhu. I přestože nemáme v nejbližší budoucnosti v plánu nasadit letoun A380 na linky do Španělska natrvalo, chceme nadále našim zákazníkům prostřednictvím centra společnosti v Dubaji poskytovat jednoduché spojení s Dálným východem, Austrálií a Oceánií, Afrikou a Blízkým východem,“ dodal Jewsbury.    

„Přistání letounu A380 je důkazem, že barcelonské letiště El Prat nabízí jedno z nejlepších vybavení jak pro pasažéry, tak pro letecké společnosti jako je Emirates, která je jedním z nejlepších světových dopravců,“ řekla Sonia Corrochanová, ředitelka barcelonského letiště El Prat. 

Během prvních sedmi měsíců od zahájení letů do Barcelony společnost přepravila přes 113 000 pasažérů. Linka je obsluhována letounem 777-300ER, který nabízí 360 míst ve třech třídách.  

Po uvítací recepci, které se zúčastnili Fernando Suárez de Góngora, ředitel společnosti Emirates ve Španělsku, VIP hosté a vedení barcelonského letiště, zástupci Úřadu pro civilní letectví a média si všichni spolu s průvodcem užili prohlídku dvoupatrového letounu. Prohlídka dala hostům možnost vidět na vlastní oči inovativní vybavení letounu. 

Letoun A380 je proslulý soukromými suitami, palubními lázněmi a salonkem pro cestující první třídy. Pasažéři business třídy si mohou vybrat ze širokého množství nápojů a kanapek, využít místa k socializaci nebo jednoduše odpočívat. Celkem letoun nabízí 14 soukromých suit v první třídě, 76 míst se sedadly typu lie-flat v business třídě a 427 míst v ekonomické třídě. Pasažéři všech třech tříd mohou sledovat přes 1 400 zábavních kanálů na oceňované digitální širokoúhlé obrazovce zábavního systému ice. Prostřednictvím vysokorychlostního Wi-fi připojení mohou zůstat během celé cesty připojeni k internetu. 

Společnost Emirates je největším provozovatelem dvouposchoďového letounu na světě. V současné době provozuje 31 letounů  A380, které obsluhují lety do 21 destinací včetně Džiddy, Bangkoku, Hong Kongu, Kuala Lumpur, Singapuru, Amsterdamu, Šanghaje, Moskvy, Říma, Soulu, Londýna Heathrow, Melbourne, Mnichova, Pekingu, Sydney, Aucklandu, Manchesteru, Tokia, Paříže, Toronta a New Yorku.

Provoz letounu A380 společnosti Emirates je podporován i prostřednictvím haly A, která se nachází v Dubaji a byla otevřena letos v lednu. Jedná se o první halu určenou výhradně letounům A380 na světě.  

EK 185 odlétá z Dubaje denně v 7:40 a do Barcelony přiletí v 12:10.  Zpáteční let EK 186 odlétá z Barcelony v 15:25h a v Dubaji přistane v 00:45 následujícího dne.  

- Tisková zpráva -

Článek byl zobrazen 3 079 krát.

 
 

Náš tip

Velký poznávací okruh Srí Lankou

Velký poznávací okruh Srí Lankou s návštěvou největší buddhistické slavnosti Esala Perahera.Velký poznávací okruh Srí Lankou s návštěvou největší buddhistické slavnosti Esala Perahera a dvoudenním pobytem u Indického oceánu. Česká průvodkyně po celou dobu zájezdu a perfektní servis. CK Tilia.

Zájezd do Keni na safari a Diani beach

Zájezd do Keni na safriPoznávací letecký zájezd po největších krásách národních parků Keni - 7 dní na safari doplněné o pobyt na Diani Beach. CK Simon Tourist.

Plavby včetně letenky za akční ceny

CK Tilia - zájezdy do Izraele, Palestiny, JordánskaVypravte se s RIVIERA TOUR na plavbu po Rudém moři, Středozemním moři nebo Karibiku a poznejty jejich největší krásy. Zažijete neopakovatelnou atmosféru dovolené na výletní lodi. Včetně letenky a českého delegáta.

Výběr nejlevnějších zájezdů

Výběr těch nejlevnějších zájezdů pro rok 2024 za mimořádné ceny. To nejlepší z českých a německých CK na jednom místě. 

UBYTOVÁNÍ ZA NEJLEPŠÍ CENY

UbytováníNejširší nabídka ubytování ve všech destinacích světa za bezkonkurenční ceny. Hotely, apartmány, penziony, prázdninové domy, ubytování v soukromí. Jednoduchá rezervace online.

Zájezdy do celého světa

Španělsko nejlevněji

V RUDOLF REISEN nabízíme zájezdy německých CK za nízké ceny a s vyšší kvalitou služeb, než u českých cestovek.

 
 

RSS v. 0.91, RSS v. 2, Atom . Copyright © svetadily.cz | Created by weto.cz webdesign.

Na stránkách Španělsko.Světadíly.cz najdete vše o Španělsku. Vedle článků zde najdete informace o španělských destinacích, městech a památkách, tipy na zajímavé poznávací zájezdy, pobyty u moře, levné letenky a last minute zájezdy.

Další cestovatelské stránky na Světadílech - Egypt | Řecko | Itálie | Kanárské ostrovy | Turecko | Tunisko | Chorvatsko | Rakousko | USA