Můj účet

Zapomenuté heslo? | Nový účet

Almería: Nejteplejší oblast ve Španělsku má co nabídnout

Dovolená snů. Ano, přesně s tou má spousta lidí spojenou nádherně čistou vodu, dlouhé pláže, příjemná letoviska a prostě maximální pohodu. Všechno jmenované a ještě mnohem více najdete na východě Andalusie, konkrétně v oblasti Costa de Almería.

Všechno doplní ještě malebné rybářské vesničky, hory a krajina nápadně se podobající poušti. Tvrdí se, že sluníčko tady svítí více než 316 dní v celém roce. Déšť je v této oblasti skutečně výjimečnou záležitostí. Vyrazit sem můžete prakticky kdykoli a užijete se skvělých chvilek. Jaké lokality byste v této oblasti neměli minout? Nepřestávejte číst, prozradíme vám to. 

Almería není jen obyčejným přístavem

Hlavní město nese stejný název jako samotná provincie. Jedná se o přístav s velmi hlubokou historií. Asi nejdominantnějším místem je krásná starobylá pevnost Alcazaba. Jedná se v podstatě o hrad, který vás dostane svou tradiční architekturou v maurském stylu. Pozoruhodná je také katedrála z 15. století. Spojujete si Španělsko hlavně s tradičními býčími zápasy? Pak jistě nemůžete vynechat návštěvu býčí arény Plaza de Toros. Až budete mít všudypřítomného sluníčka dost, můžete se zchladit. Ne, na mysli nyní nemáme koupání. Projít se můžete podzemím, které je plné úkrytů, jež zde byly zbudovány v minulosti, když ve Španělsku zuřila občanská válka. Bavit se jistě budete i při dlouhých procházkách. A že máte kam jít!

Smarty sleva se vyplatí, wifi připojení tady jistě bude

Kavárnami a obchůdky je městská pláž dlouhá 3 km doslova posázená. Mobilní telefon koupený se slevou ze https://buykers.com/cz/slevove-kody/smarty můžete klidně na hodně dlouho odložit. I když na wifi se jistě připojíte. To už záleží na vás.  

Na skok v národním parku Cabo de Gata

Pořádně se oblečte se slevovými kódy z https://buykers.com/cz/slevove-kody/answear a vydejte se do přírody. Národní park Cabo de Gata představuje největší přímořskou chráněnou oblast, s níž se v Andalusii lze setkat. Jedná se biosférickou rezervaci Unesco. Vyznačuje se především nádhernými plážemi, pozůstatky vulkanické činnosti a samozřejmě spoustou zeleně. Setkat se v této krásné přírodní krajině lze také se spoustou živočišných druhů. Mimo jiné tady žijí například plameňáci. Součástí samotné rezervace je také neskutečně pestrý podmořský svět. Potápění je ovšem umožněno jen v případě, že budete mít povolení.    

Poušť Taberas jako místo natáčení kultovních snímků

Jednou z nejznámějších pouští světa je Taberas. A není se čemu divit, protože se tady natáčela spousta různých známých filmů. Jen namátkou bychom mohli jmenovat snímky, jako jsou Sedm statečných či Vinnetou. Zapomenout nemůžeme ani na Indianu Jonese a Tenkrát na západě. Jestliže si budete chtít vychutnat atmosféru filmů i vy, máte možnost navštívit tematický park nazvaný příznačně Mini Hollywood. Konají se tady pravidelně velké filmové show. Na vlastní kůži tak zažijte zcela unikátní atmosféru divokého západu. Scénky s kovboji, divokými přestřelkami a vším, co k tomu patří. Navštívíte kancelář šerifa a jiná místa, jež jsou tolik typická pro onu specifickou atmosféru.

- PR článek -

Článek byl zobrazen 3 352 krát.

 
 

Náš tip

Velký poznávací okruh Srí Lankou

Velký poznávací okruh Srí Lankou s návštěvou největší buddhistické slavnosti Esala Perahera.Velký poznávací okruh Srí Lankou s návštěvou největší buddhistické slavnosti Esala Perahera a dvoudenním pobytem u Indického oceánu. Česká průvodkyně po celou dobu zájezdu a perfektní servis. CK Tilia.

Zájezd do Keni na safari a Diani beach

Zájezd do Keni na safriPoznávací letecký zájezd po největších krásách národních parků Keni - 7 dní na safari doplněné o pobyt na Diani Beach. CK Simon Tourist.

Plavby včetně letenky za akční ceny

CK Tilia - zájezdy do Izraele, Palestiny, JordánskaVypravte se s RIVIERA TOUR na plavbu po Rudém moři, Středozemním moři nebo Karibiku a poznejty jejich největší krásy. Zažijete neopakovatelnou atmosféru dovolené na výletní lodi. Včetně letenky a českého delegáta.

Výběr nejlevnějších zájezdů

Výběr těch nejlevnějších zájezdů pro rok 2024 za mimořádné ceny. To nejlepší z českých a německých CK na jednom místě. 

UBYTOVÁNÍ ZA NEJLEPŠÍ CENY

UbytováníNejširší nabídka ubytování ve všech destinacích světa za bezkonkurenční ceny. Hotely, apartmány, penziony, prázdninové domy, ubytování v soukromí. Jednoduchá rezervace online.

Zájezdy do celého světa

Španělsko nejlevněji

V RUDOLF REISEN nabízíme zájezdy německých CK za nízké ceny a s vyšší kvalitou služeb, než u českých cestovek.

 
 

RSS v. 0.91, RSS v. 2, Atom . Copyright © svetadily.cz | Created by weto.cz webdesign.

Na stránkách Španělsko.Světadíly.cz najdete vše o Španělsku. Vedle článků zde najdete informace o španělských destinacích, městech a památkách, tipy na zajímavé poznávací zájezdy, pobyty u moře, levné letenky a last minute zájezdy.

Další cestovatelské stránky na Světadílech - Egypt | Řecko | Itálie | Kanárské ostrovy | Turecko | Tunisko | Chorvatsko | Rakousko | USA