Můj účet

Zapomenuté heslo? | Nový účet

Španělsko - letoviska, lokality a destinace

Na této stránce naleznete články a cestopisy k lokalitě „Španělsko“. Informace o lokalitě, rady a tipy na cesty, fotografie a další zajímavosti k lokalitě najdete zde: Španělsko.

Římské hradby ve městě Lugo

Římské hradby ve městě Lugo

Lugo, ležící nedaleko Biskajského zálivu v severozápadní části Španělska, patří u nás stále k poměrně opomíjeným destinacím. A neprávem. Právě zde stojí nejlépe dochované římské vojenské opevnění, které ve světě nemá konkurenci a od roku 2000 je zapsáno na seznamu světového kulturního dědictví UNESCO.

celý článek

 

El Escorial - velkolepé královské sídlo

El  Escorial - velkolepé královské sídlo

Necelých padesát kilometrů severně od Madridu se rozprostírá velkolepé královské sídlo El Escorial, jež patří k vůbec nejvyhledávanějším turistickým atrakcím ve Španělsku. Každoročně sem přijíždí obdivovat tento div světové architektury na půl milionu návštěvníků.

celý článek

 

Archeologický komplex Tarraco

Archeologický komplex Tarraco

Tarragona – jihokatalánské městečko, které stále ještě uniká pozornosti většiny tuzemských cestovních kanceláří. Přitom právě zde stávalo významné obchodní a administrativní centrum římského císařství, známé pod názvem Tarraco. Jeho zbytky zde můžeme obdivovat dodnes.

celý článek

 

Cáceres - kouzlo středověku

Cáceres - kouzlo středověku

V srdci Extremadury, necelých tři sta kilometrů jihozápadně od Madridu, leží devadesátitisícové městečko Cáceres. Nepatří sice k turisticky nejvyhlášenějším místům, přesto, máte-li sebemenší možnost, neměli byste jeho návštěvu vynechat. Při procházce zdejšími zákoutími se přenesete alespoň na chvíli do středověku.

celý článek

 

Alcalá de Henares - v rodišti otce Dona Quijota

Alcalá de Henares - v rodišti otce Dona Quijota

Španělské město Alcalá de Henares leží zhruba 30 kilometrů severovýchodně od centra hlavního města země Madridu, někdy bývá dokonce označováno jako jedna z jeho čtvrtí. Je to ovšem dosti velká „čtvrť“, vždyť má kolem 200 tisíc obyvatel.

celý článek

 

Pohlednice z Ávily

Pohlednice z Ávily

Ávila – město „tří kultur“, ve kterém se mísí prvky islámské, židovské i křesťanské, patří k nejzachovalejším a nejpůvabnějším středověkým městům španělského vnitrozemí. Rozprostírá se sto kilometrů severozápadně od Madridu a již z dálky ji můžeme poznat podle mohutných hradeb, které se staly vyhledávanou turistickou atrakcí.

celý článek

 

Bilbao - v srdci Baskicka

Bilbao - v srdci Baskicka

Zatímco středomořské pobřeží Španělska je dosti známé a hojně navštěvované, pobřeží atlantické zůstává poněkud opomíjeno. Důvod je poměrně jasný, voda je tu studená, jsou tu velké vlny a vanou silné větry. Pokud se chcete především koupat v moři, není to zrovna ideální místo pro dovolenou.

celý článek

 

Toledo - město mečů

Toledo - město mečů

V centrálním Španělsku, asi 70 kilometrů jižně od metropole země Madridu, leží město Toledo. Je zároveň hlavním městem stejnojmenné provincie i autonomní oblasti (společenství) Kastilie-La Mancha (a to i přesto, že město Albacete ve stejné oblasti je podstatně větší).

celý článek

 
1 2 3 4 5 6
 
 
 

Náš tip

Velký poznávací okruh Srí Lankou

Velký poznávací okruh Srí Lankou s návštěvou největší buddhistické slavnosti Esala Perahera.Velký poznávací okruh Srí Lankou s návštěvou největší buddhistické slavnosti Esala Perahera a dvoudenním pobytem u Indického oceánu. Česká průvodkyně po celou dobu zájezdu a perfektní servis. CK Tilia.

Zájezd do Keni na safari a Diani beach

Zájezd do Keni na safriPoznávací letecký zájezd po největších krásách národních parků Keni - 7 dní na safari doplněné o pobyt na Diani Beach. CK Simon Tourist.

Plavby včetně letenky za akční ceny

CK Tilia - zájezdy do Izraele, Palestiny, JordánskaVypravte se s RIVIERA TOUR na plavbu po Rudém moři, Středozemním moři nebo Karibiku a poznejty jejich největší krásy. Zažijete neopakovatelnou atmosféru dovolené na výletní lodi. Včetně letenky a českého delegáta.

Výběr nejlevnějších zájezdů

Výběr těch nejlevnějších zájezdů pro rok 2024 za mimořádné ceny. To nejlepší z českých a německých CK na jednom místě. 

UBYTOVÁNÍ ZA NEJLEPŠÍ CENY

UbytováníNejširší nabídka ubytování ve všech destinacích světa za bezkonkurenční ceny. Hotely, apartmány, penziony, prázdninové domy, ubytování v soukromí. Jednoduchá rezervace online.

Zájezdy do celého světa

Španělsko nejlevněji

V RUDOLF REISEN nabízíme zájezdy německých CK za nízké ceny a s vyšší kvalitou služeb, než u českých cestovek.

 
 

RSS v. 0.91, RSS v. 2, Atom . Copyright © svetadily.cz | Created by weto.cz webdesign.

Na stránkách Španělsko.Světadíly.cz najdete vše o Španělsku. Vedle článků zde najdete informace o španělských destinacích, městech a památkách, tipy na zajímavé poznávací zájezdy, pobyty u moře, levné letenky a last minute zájezdy.

Další cestovatelské stránky na Světadílech - Egypt | Řecko | Itálie | Kanárské ostrovy | Turecko | Tunisko | Chorvatsko | Rakousko | USA