Můj účet

Zapomenuté heslo? | Nový účet

Španělsko - letoviska, lokality a destinace

Na této stránce naleznete články a cestopisy k lokalitě „Španělsko“. Informace o lokalitě, rady a tipy na cesty, fotografie a další zajímavosti k lokalitě najdete zde: Španělsko.

Muzeum královny Sofie v Madridu

Muzeum královny Sofie v Madridu

Ve španělské metropoli Madridu se nachází poměrně mladé, avšak velice významné Muzeum královny Sofie, které pečuje o moderní umění. K jeho nejcennějším exponátům patří rozměrné protiválečné dílo s názvem Guernica od světoznámého malíře Pabla Picassa. Tento Picassův obraz je nejznámějším uměleckým dílem 20. století.

celý článek

 

Montserrat - nejposvátnější místo Katalánska

Montserrat - nejposvátnější místo Katalánska

Každá země má svá významná místa, která jsou všem příslušníkům jejího národa dobře známá a často bývají brána jako jakýsi národní symbol. My máme třeba svou horu Říp, Velehrad apod. V katolickém Španělsku, respektive v jeho katalánské části, je jedním z podobných míst hora a stejnojmenný klášter Montserrat.

celý článek

 

Almería: Nejteplejší oblast ve Španělsku má co nabídnout

Almería: Nejteplejší oblast ve Španělsku má co nabídnout

Dovolená snů. Ano, přesně s tou má spousta lidí spojenou nádherně čistou vodu, dlouhé pláže, příjemná letoviska a prostě maximální pohodu. Všechno jmenované a ještě mnohem více najdete na východě Andalusie, konkrétně v oblasti Costa de Almería.

celý článek

 

Španělská Andalusie pro seniory a výhody dotovaných zájezdů 55+

Španělská Andalusie pro seniory a výhody dotovaných zájezdů 55+

Začátkem března jsme v rámci akce 55+, která je určena pro seniory nad 55 let, navštívili jednu evropskou destinaci, kterou zrovna tak jako zájezdy na Madeiru, Kypr, Turecko a Mallorcu pro tuto generaci spolufinancuje Evropská Unie. Jedná se o španělskou Andalusii. Podmínkou účasti na zájezdu je stáří alespoň jedné osoby 55 let a poté můžete absolvovat od října do začátku května (tedy mimo sezónu) týdenní letecký zájezd do uvedených míst.

celý článek

 

Eurovíkendy: Madrid – co si nenechat ujít při návštěvě Madridu

Eurovíkendy: Madrid – co si nenechat ujít při návštěvě Madridu

V samotném srdci Španělska se rozkládá jeho třímilionové hlavní město Madrid. Je ideálním místem pro výlet na prodloužený víkend. Ukrývá totiž nespočet kulturních a architektonických památek, významných galerií a muzeí a zároveň v něm můžete poznat španělskou živočišnost, nebo se vydat na zápas slavného fotbalového klubu Real Madrid.

celý článek

 

Univerzitní město Salamanca

Univerzitní město Salamanca

Přibližně 200 km severozápadně od Madridu se na řece Tormes rozkládá významné španělské univerzitní město Salamanca. Je hlavním městem provincie Salamanca a součástí Kastilie a Leónu – jednoho ze 17 autonomních společenství Španělského království. Ve městě, které je kulturním a turistickým centrem regionu, dnes žije okolo 160 tisíc obyvatel.

celý článek

 

Prozkoumejte Mallorcu – od bílých pláží až po špičky hor

Prozkoumejte Mallorcu – od bílých pláží až po špičky hor

Největší španělský ostrov láká každoročně turisty na příjemné středomořské klima, bílé pláže, křišťálově čisté moře a členitou krajinu plnou piniových hájů, mandloní, pomerančovníků a citronovníků.

celý článek

 

Tipy na nejkrásnější pláže ve Španělsku

Tipy na nejkrásnější pláže ve Španělsku

Pokud plánujete letní dovolenou v jižní Evropě, rozhodně by vám při rozhodování neměli uniknout některé španělské destinace a přilehlé ostrovy ve Středozemním moři. Přečtěte si několik tipů na jedinečné pláže a lokality ve Španělsku, které se vymykají stereotypu přelidněných přímořských letovisek.

celý článek

 

Andaluská Costa del Sol - středověké strážní věže

Andaluská Costa del Sol - středověké strážní věže

Po celá staletí lemují španělské pobřeží od Gibraltaru po Pyreneje mohutné strážní věže, chránící zemi před útoky pirátů ze severní Afriky a Turecka. Během dovolené na Costa del Sol rozhodně nesmíte vynechat procházku k některé z nich.

celý článek

 

Valencie na druhou

Valencie na druhou

SOUTĚŽNÍ ČLÁNEK - V minulém roce jsem se i já zařadila do dlouhého zástupu nadšenců, kteří objevili fotografickou aplikaci Instagram. Jeden z filtrů, kterými je možné snímky upravit, nese název Valencia. A tak jsem během návštěvy tohoto španělského města v dubnu loňského roku fotila jejich magická zákoutí právě jen s tímto filtrem, téměř bez následných úprav.

celý článek

 

Letoun A380 společnosti Emirates poprvé přistál v Barceloně

Letoun A380 společnosti Emirates poprvé přistál v Barceloně

Emirates, jedna z nejrychleji rostoucích leteckých společností, v neděli přistála na mezinárodním letišti El Prat v Barceloně s letounem Airbus A380. Jednalo se o první let do Španělska obsluhovaný A380. Tento letoun bude na linku nasazen také 1. března 2013.

celý článek

 

Do Valencie za kulturou, architekturou, jídlem i módou

Do Valencie za kulturou, architekturou, jídlem i módou

Když se řekne Španělsko, vybaví se většině lidí spíše Madrid, Barcelona nebo Sevilla. Své kouzlo však má i jiné město této jihoevropské země - Valencie. Vydejte se tam na prodloužený víkend nejlépe s kamarádkami - čeká vás dobré jídlo, projížďka na kole, nákupy krásného a kvalitního oblečení a bot a samozřejmě také historické památky i moderní architektura.

celý článek

 
1 2 3 4 5 6
 
 
 

Náš tip

Velký poznávací okruh Srí Lankou

Velký poznávací okruh Srí Lankou s návštěvou největší buddhistické slavnosti Esala Perahera.Velký poznávací okruh Srí Lankou s návštěvou největší buddhistické slavnosti Esala Perahera a dvoudenním pobytem u Indického oceánu. Česká průvodkyně po celou dobu zájezdu a perfektní servis. CK Tilia.

Zájezd do Keni na safari a Diani beach

Zájezd do Keni na safriPoznávací letecký zájezd po největších krásách národních parků Keni - 7 dní na safari doplněné o pobyt na Diani Beach. CK Simon Tourist.

Plavby včetně letenky za akční ceny

CK Tilia - zájezdy do Izraele, Palestiny, JordánskaVypravte se s RIVIERA TOUR na plavbu po Rudém moři, Středozemním moři nebo Karibiku a poznejty jejich největší krásy. Zažijete neopakovatelnou atmosféru dovolené na výletní lodi. Včetně letenky a českého delegáta.

Výběr nejlevnějších zájezdů

Výběr těch nejlevnějších zájezdů pro rok 2024 za mimořádné ceny. To nejlepší z českých a německých CK na jednom místě. 

UBYTOVÁNÍ ZA NEJLEPŠÍ CENY

UbytováníNejširší nabídka ubytování ve všech destinacích světa za bezkonkurenční ceny. Hotely, apartmány, penziony, prázdninové domy, ubytování v soukromí. Jednoduchá rezervace online.

Zájezdy do celého světa

Španělsko nejlevněji

V RUDOLF REISEN nabízíme zájezdy německých CK za nízké ceny a s vyšší kvalitou služeb, než u českých cestovek.

 
 

RSS v. 0.91, RSS v. 2, Atom . Copyright © svetadily.cz | Created by weto.cz webdesign.

Na stránkách Španělsko.Světadíly.cz najdete vše o Španělsku. Vedle článků zde najdete informace o španělských destinacích, městech a památkách, tipy na zajímavé poznávací zájezdy, pobyty u moře, levné letenky a last minute zájezdy.

Další cestovatelské stránky na Světadílech - Egypt | Řecko | Itálie | Kanárské ostrovy | Turecko | Tunisko | Chorvatsko | Rakousko | USA